DE | eng
Buckwheat sprouted
Packed full of minerals and vitamins: Our crunchy, sprouted buckwheat seeds are a special treat.
Bio, Vegan und Roh, Angekeimt, Aus keimfähigen Saaten
Available now!

starting from CHF 11.90 / 0 including 2,5% VAT. , plus shipping

Menge

There are variations of this item. Please select the variation you wish.

The small kernels have it all: they taste pleasantly nutty and crunchy, and they provide us with many valuable nutrients. In contrast to commercially available, often roasted buckwheat, we do not offer heated, sprouted kernels. The grains contain less than 20 ppm gluten and are therefore also suitable for a gluten-free diet.

Buckwheat is a pseudo grain. It grows in our latitudes between June and September within a few weeks and forms the typical, pyramid-shaped granules. The sun-ripened seeds are peeled and dried carefully after harvesting. This way, the valuable nutrients are preserved. Buckwheat is gluten free and contains all essential amino acids.

We source our sprouted buckwheat directly from a family business we trust in Transylvania, Romania. The small organic company specializes in sprouted raw food. We are enthusiastic about the mindful, natural philosophy and are happy to offer selected flakes and grains to our customers.

For the full development of the mineral and vitamin density, the buckwheat grains are sprouted after the harvest. The sprouting decodes the sleeping vital forces in the grain - the forces that make the small germ grow into a strong, multi-branched panicle. With gentle drying at a maximum of 42 ° C, these forces are then carefully preserved and the kernels become wonderfully crispy. A real treat for body and soul.

Use

The crispy kernels are ideal as a delicate ingredient in muesli, in desserts or with salads. In addition to buckwheat, you will also find wholegrain spelt flakes, wholegrain oatmeal and the 3-grain mix as a muesli base. Put together your own favorite mix and enjoy the power of the germinated raw food flakes.

Verwendung

Die knusprigen Kerne eignen Sie sich hervorragend als delikate Zutat im Müesli, in Desserts oder auch zum Salat. Nebst Buchweizen finden Sie bei uns auch angekeimte Vollkorn-Dinkelflocken, angekeimte Vollkorn-Haferflocken und das angekeimte Basismüesli 3-Korn. Stellen Sie sich Ihren persönlichen Lieblings-Mix zusammen und geniessen Sie die Kraft der angekeimten Rohkost-Flocken.

1426kJ (341kcal)18%
3.3g5%
-3%
63g24%
0.4g0%
9.1g18%
0.03g0%

Nährwerte

Buchweizen enthält alle essenziellen Aminosäuren und kann deshalb den Aufbau von Muskeln, Organen, Knorpeln, Knochen, Haut, Haaren und Nägeln unterstützen. Zudem ist Buchweizen reichen an Eisen und Selen. Als Bestandteil der roten Blutkörperchen fördert Eisen den Sauerstofftransport im Blut. Und Selen kann die Zellen vor oxidativem Stress schützen und die normale Funktion der Schilddrüse fördern.

Unser Buchweizen ist angekeimt und enthält deshalb deutlich weniger Phytinsäuren und Enzyminhibitoren. Diese sekundären Pflanzenstoffe sind in vielen Pflanzen enthalten und binden einen Teil der Nährstoffe, wie zum Beispiel Kalzium, Magnesium, Eisen, Kupfer und Zink. Beim Genuss ungekeimter Getreide ist die Aufnahme dieser Mineralien und Spurenelemente fast unmöglich. Während der Keimung werden Phytinsäuren und Enzyminhibitoren abgebaut, und die wertvollen Mineralien und Spurenelemente werden verdaubar und verfügbar.


1426kJ (341kcal)18%
3.3g5%
--
--
-3%
63g24%
0.4g0%
9.1g18%
0.03g0%
9.4g19%
--
--
--
--
--
--
--
1.1mg-
--
-43%
--
130mg35%
1.1mg70%
3mg150%
--
--
--
--
392mg20%
--
--
21mg9%
254mg36%
2.2mg22%
2.4mg24%
--
0.2mg6%
--

Item no.:5001527
EAN:
color-code icons: Aktivität & Energie-StoffwechselGewebe & ZellteilungVitalität & Immunsystem
Qualitätsauszeichnung: Bio Roh Bio, Vegan und RohAngekeimt VeganAus keimfähigen SaatenEU-/Nicht-EU-Landwirtschaft
Mindesthaltbarkeit:1 year
orgin:Poland
ingredients:Buckwheat sprouted* *from organic farming
Bio Zertifikat Nr.:CH-BIO-086

Average product review

Write your first review and help others with their purchase decision: